ViaDia Pohjois-Savo ry

Sulkavan Silta

Päiväkeskustoiminta on avointa matalankynnyksen toimintaa kaikille kuntalaisille. Päiväkeskustoiminta on täysin päihteetöntä ja päihteetön vaihtoehto päivälle. Päiväkeskustoiminta tukee päihdekuntoutujan itsenäistä elämää ja vahvistaa päihteettömyyttä. Siilinjärven kunta tarjoaa tilat päiväkeskustoiminnalle, jotka sijaitsevat tukiasuntojen kanssa samassa pihapiirissä.

Tuettu asuminen toteutetaan kahdessa kunnan vuokraamassa rivitalossa (seitsemän tukiasuntoa). Tukiasunto ei ole kenellekään pysyvä asunto, vaan kuntoutujan lähtökohdat huomioiden pyritään tuen tarpeen vähenemiseen ja itsenäisempään asumiseen.

Tuettua asumista tuetaan myös päiväkeskustoiminnan avulla.Päiväkeskustoiminta on osittain ohjattua toimintaa, jonka suunnitteluun asiakkaat voivat osallistua. Päivätoiminta sisältää ryhmämuotoista arjen hallintaa lisäävää toimintaa, esim. ruoan laittoa päiväkeskustoiminnassa, siivousta, liikuntaa, luovaa toimintaa, kädentaitoja, pelejä, arkipäivän elämänhallintaan ja päihteettömyyteen liittyvää ryhmätoimintaa ja retkiä. Päiväkeskustoiminnan tavoitteena on tukea ja vahvistaa päihteettömyyttä ja antaa valmiuksia päihteettömyyteen sekä mielekästä sisältöä päivään. Tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn edistyminen ja taitojen vahvistuminen.

Sulkavan Silta, Päiväkeskus ja asumisyksikkö

Sulkavantie 4, 71800 Siilinjärvi

Hanna-Mari Matilainen
Vastaava ohjaaja
050 411 4578

Miska Kotinurmi
Ohjaaja, päivätoiminta
044 259 2441